Index Vakbarát Hírportál

Egy 12 éves csodagyerek egyszerre érettségizik és diplomázik Amerikában

2021. április 28., szerda 11:42

A 12 éves Mike Wimmer arra használta fel a koronavírus-járványt, hogy túlórázzon az iskoláiban, ezáltal pedig májusban már érettségit és diplomát is szerezhet

Az utóbbi egy évben ugyanis olyan sok ideje volt, hogy összesen négy tanévet (két évet a középiskolában és két évet a főiskolán) sikerült letudnia. Ennek köszönhetően május 21-én diplomát szerezhet egy közösségi főiskolán, a Rowan-Cabarrus Community College-en, május 28-án pedig a középiskolában is érettségizik. 

 A csodagyereket elsősorban a reáltudományok, ezeken belül is a programozás és a robotika érdeklik. Már egy startupot is létrehozott Reflect Social néven, amellyel a technológiai eszközök felhasználását akarja megújítani. 

Az érettségi és diplomaszerzés után elképzelhető, hogy Mike Wimmer újabb iskolákba iratkozik be, de azt sem zárta ki, hogy elmegy dolgozni, vagy a startupjának szentel több időt. A tanulás és az innovációk mellett azonban igyekszik a szórakozásra – például a kosárlabdázásra és legózásra – is időt szakítani. 

Sokan azt hiszik, hogy feladtam a gyerekkoromat, vagy kimaradtam belőle. Nekik általában azt mondom, hogy ez nem így van, most élem a legjobb éveimet

– mondta. 

Rovatok