Index Vakbarát Hírportál

Tömegmészárlás készült Szlovéniában, elfogtak egy 20 éves fiatalembert

2021. április 29., csütörtök 12:27

A darkneten ötezer dollárért rendelt egy Glock pisztolyt és egy Remington gépkarabélyt egy húszéves szlovén fiatalember. A fegyvereket egy mikrohullámú sütőbe rejtették a szállítók. Az amerikai nemzetbiztonsági szolgálat munkatársai lefoglalták az eszközöket és értesítették a szlovén hatóságokat – írja a szlovén 24ur.com híroldal.

A fiatalember a szüleivel él Észak-Szlovéniában egy kistelepülésen, eddig nem volt dolga a rendőrséggel. Visszahúzódó, emberkerülő, többnyire a szobájában gubbasztó életmódot folytatott. A szlovén sajtó által megszerzett információk szerint tömegmészárlást tervezett.

A saját otthonában tartóztatták le, ahol ellenállást nem tanúsított. A mészárlásra bosszúból készült, mert állítólag az egykori iskolájában zaklatták.

Az öldöklést közintézményekben tervezte, éspedig bosszúból

– mondta Primož Donoša, a kranji rendőrség bűnügyi osztályvezetője.

Az őrizetbe vett fiatalember részletes halállistáján zömmel a saját korosztályából válogatott személyek szerepelnek, de pedagógusok is felkerültek. A nyomozás eddigi adatai szerint a mészárlásokat különböző helyszínekre tervezte. Az összes listán szereplő személy most rendőrségi védelem alatt áll.

Szándéka komolyságát az is jelzi, hogy ötezer dollárt szánt a fegyverbeszerzésre, és azt is elég árulkodó, hogy a darknetre nem lehet véletlenül csak úgy ráklikkelgetni.

Rovatok