Index Vakbarát Hírportál

Kísérleti bulin ment a csapatás, tesztelik a tömegrendezvényeket

2021. május 1., szombat 17:41 | aznap frissítve

Ahogy azt korábban megírtuk, Boris Johnson kormánya a megfelelő oltottsági mutatók közeledtével kilátásba helyezte, hogy kísérleti jelleggel megtartanak néhány tömegrendezvényt április végén és május elején, hogy lecsekkolják: milyen feltételek mellett lehet biztonságban megtartani több ezer fős eseményeket. 

A sor most a Liverpoolra került, ahol két napig dübörögnek a hangszórók egy hangárépületben tartott bulin, napi 3000 fős limittel. A kísérlet nem újszerű, mások mellett Hollandiában és Barcelonában is végeztek próbakoncerteket, Magyarországon pedig éppen május elsejével nyitották meg a kapuikat a sportmérkőzések a védettségi igazolvánnyal bíró látogatók előtt. 

A liverpooli tesztbulin részt vevő brit fiatalok a BBC riportjában rosszat nem tudtak mondani az eseményről, hónapok óta várták, hogy kitombolják magukat. Nekik még védettségi igazolvány sem kellett, elég volt az érkezéskor felmutatni egy negatív PCR-tesztet.

Ezután pedig a brit szakemberek leszűrhetik a tanulságot, és választ adhatnak arra a kérdésre: jó ötlet vajon úgy ezreket összezsúfolni egy hangárépületben, hogy tart a járvány? Majd kiderül. 

Rovatok