Index Vakbarát Hírportál

A boszniai szerbek bevásároltak Sinopharmból

2021. május 2., vasárnap 12:59

Nyolcvanezer adag Sinopharm-oltóanyag érkezik az 1,2 milliós Boszniai Szerb Köztársaságba. Banja Luka összesen 160 ezer adag vakcinát rendelt Pekingtől, a szállítmány felét pedig már szombaton útnak indította Kína. Az országba eddig 70 ezer Szputnyik V, valamint tízezer AstraZeneca- és 11 ezer Sinovac-védőoltás érkezett. 

A boszniai Szerb Köztársaságban eddig 31 ezren kapták meg az oltás első adagját, tízezren pedig már a másodikat is – írta az MTI. 

A 3,3 millió lakosú Bosznia-Hercegovinában nincs központosított adatbázis arról, pontosan hány embernek adták be eddig a koronavírus elleni oltást. Szarajevó a COVAX vakcinaelosztó kezdeményezésen keresztül 1,2 millió adag oltóanyagot rendelt, valamint további 900 ezer adagot igényelt az Európai Uniótól.

A Bosznia-hercegovinai Föderáció közegészségügyi intézete által közölt adatok szerint az entitás területére eddig több mint 70 ezer adag oltóanyag érkezett, ebből tízezret Szerbia adományozott Szarajevónak. Az első dózishoz csaknem 44 ezer ember jutott hozzá, a másodikhoz pedig 4 ezer.

Rovatok