Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus: leállt Oroszország

2021. május 3., hétfő 08:18

Oroszországban folyamatos munkaszünetet rendeltek el május 1. és 10. között, a „májusi ünnepekre”, hogy megszakítsák a járvány terjedésének láncolatát – mondta Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter a Rosszija 1 televíziónak.

A munka ünnepe és a győzelem napja mellett az ortodox húsvétot is most ünneplik. Oroszországban még mindig több mint 300 ezer fertőzöttet tartanak megfigyelés alatt.

Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes jelezte: naponta 200-300 ezer embernek adják be a Covid–19 elleni vakcinát.

Az oltásra jelentkezők 47 százaléka 65 évesnél idősebb. A Szputnyik V gyártójának adatai szerint vasárnapra több mint 12,4 millió ember, a lakosság 8,5 százaléka kapta meg az oltás mindkét dózisát. Murasko szerint a közösségi immunitás megszerzéséhez 69,8 millió ember beoltásához van szükség, írta a napi.hu.

Oroszországban az operatív törzs által vasárnap közzétett hivatalos adatok szerint az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt napon 8697-tel emelkedett, és meghaladja a 4,82 milliót. Szombaton 342 fertőzött életét követelte a Covid–19 és szövődményei. A járvány kezdete óta több mint 110 ezren hunytak el a kórban.

Oroszországban január derekán kezdődött meg a tömeges oltás.

Január közepéig 63 ezer ember lelte halálát a kórban Oroszországban, a fertőzés gyanújával több mint 616 ezer embert tartottak orvosi megfigyelés alatt. Tavaly decemberben jelentették be: Oroszországban 17 kutatóintézet 26 féle, Covid–19 elleni vakcinán dolgozik.

Rovatok