Index Vakbarát Hírportál

Június második felétől életbe lép az európai zöld igazolvány

2021. május 4., kedd 22:28

Világos és egyszerű szabályokra van szükség az európai és nemzetközi idegenforgalom újraindítására Mario Draghi miniszterelnök szerint, aki az európai zöld igazolvány június második felétől számított életbe léptetését jelentette be a G20 országcsoport turisztikai minisztereinek tanácskozása végén Rómában, kedden.

A találkozót záró online sajtótájékoztatón Mario Draghi kijelentette, Olaszország alig várja, hogy újrainduljon a turisták érkezése.

Hozzátette, hogy az Európai Unió koronavírus-védettségi dokumentumának bevezetésére várva Róma már május második felében bevezet egy nemzeti zöldkártyát, amellyel a turisták szabadon, karanténkötelezettség nélkül mozoghatnak az országban.

Gyertek Olaszországba nyaralni!

– mondta Mario Draghi. Az újonnan létrehozott olasz turisztikai minisztérium vezetője, Massimo Garamaglia közölte, hogy az uniós belső piaci biztostól a digitális zöld igazolvány minél gyorsabb bevezetését sürgette unión kívüli országok bevonásával is.

Közben Ausztria saját oltási igazolványt gyárt, ezt kedden jelentette be az osztrák kancellár. Ausztriának sürgősen egyénileg kell oltási igazolványt bevezetnie, mert ennek európai változatára még sokáig várni kell, és az kezdetben valószínűleg amúgy is szövevényes szabályozásokat tartalmaz majd – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár keddi sajtótájékoztatóján.

(Borítókép:  Mario Draghi olasz miniszterelnök beszél Fiumicinóban 2021. május 4-én.  Fotó: MTI / EPA / LA PRESSE / Monaldo)

Rovatok