Index Vakbarát Hírportál

A nyílt utcán gyújtotta fel feleségét

2021. május 5., szerda 20:45

Életét vesztette egy háromgyermekes nő, miután a férje élve felgyújtotta a nyílt utcán a franciaországi Bordeaux-hoz közeli Mérignacban – közölték szerdán helyi lapok.

A tragédia kedd este történt, amikor szemtanúk arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi egy nőt fegyverrel üldözött az utcán, és többször rá is lőtt. Miután a nő összeesett, a férfi a még életben lévő feleségét gyúlékony folyadékkal leöntötte és felgyújtotta. A gyilkos férjet fél órával a tragédia után őrizetbe vették a szomszédos Pessac településen. Egy 12-es kaliberű puskát, gázpisztolyt és töltényeket találtak nála.

Az ügyészség szándékos emberölés miatt indított eljárást a férfi ellen, aki előzőleg a házat is megpróbálta rágyújtani a nőre. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a pár 3, 7 és 11 éves gyermeke, aki anyjával élt a tűz martalékává lett házban, nem volt otthon, amikor a tragédia történt. Rájuk most a mentők pszichológiai szolgálata vigyáz. 

Apjuknak egyébként korábban is volt dolga a rendőrséggel. Húsz évvel ezelőtt egyszer már 18 hónap börtönbüntetésre ítélték, amelynek végül csak a felét kellett leülnie, két év próbaidőre szabadon bocsátották. 

Alain Anziani, a 70 ezer lakosú Mérignac polgármestere elmondta: a tragédia a kisváros nyugodt, polgári negyedében történt, és nagyon megrázta a helyieket. Hivatalos adatok szerint Franciaországban tavaly kilencven nőt ölt meg jelenlegi vagy korábbi partnere, és az idei év eleje óta 39 nő halt bele hasonló erőszakos támadásokba.

Rovatok