Index Vakbarát Hírportál

Angliában harmadik oltást kap minden 50 év feletti

2021. május 5., szerda 14:36

Minden 50 év feletti britnek felajánlják az ősz folyamán, hogy kaphat egy harmadik oltást, és ezzel karácsonyig minimálisra csökkenthetik a járvány terjedését a szigetországban. A brit tiszti főorvos felügyeli azokat a vizsgálatokat, amelyek arra irányulnak, hogy az 50 év felettiek kapjanak egy olyan új oltást, amely már a mutánsok ellen is véd, vagy a korábban megkapott vakcinából jöjjön egy harmadik dózis – írja a The Times.

Az eddigi elemzések nagyon kedvezőek, és remélhetőleg ezek kombinálásával teljes egészében ki lehet iktatni a koronavírust. Szó van arról is, hogy ősszel a veszélyeztetett korosztály tagjai egyszerre kapnák meg a harmadik vakcinaoltást és az influenza elleni védőoltást, egyiket az egyik karba, a másikat pedig a másik karba.

Egy brit kormányzati tisztviselő szerint ezekkel a megoldásokkal a lakosság olyan szintű átoltottságát és védelmét lehetne elérni, hogy a fiatalabb korosztályok számára nem lenne szükséges még egy oltás, mert a fertőzés lehetősége minimálisra csökkenne.

A 67 milliós Nagy-Britanniában eddig 34,6 millió ember kapott védőoltást, legalább az elsőt. A londoni kormány mintegy 510 millió védőoltást kötött eddig le.

Rovatok