Index Vakbarát Hírportál

Szerbiában jutalmat kap, aki felveszi az oltást

2021. május 5., szerda 21:33

Szerbiában különböző akciókkal próbálják oltásra ösztönözni mindazokat, akinek eddig nem ínyére, hogy koronavírus elleni vakcinát vegyen magához. A belgrádi Ušće bevásárlóközpontban csütörtökön reggel 9 és 21 óra között várjak az oltakozni vágyókat. Az értesítés szerint az első száz ember 3 ezer dináros vásárlási utalványt kap. Pénteken is jutalmaznak. Akkor majd az első 50 oltakozó 5 ezer dináros utalványt vihet haza, míg szombaton az első 50 személy egy fejenkénti 3 ezer dinár értékű utalványt kap. Szerbiába újabb, több mint 104 ezer Pfizer-dózis érkezett, amit a Torlak intézetbe szállítottak, írta a PannonRTV.

A szerb államfő bejelentette: 3 ezer dinárt, több mint 9 ezer forintnyi összeget kap minden egyes állampolgár, aki felvette a koronavírus elleni oltást.

Aleksandar Vučić hozzáfűzte: az összeget azok a 16 évnél idősebbek is megkapják, akik május végéig felveszik az első oltást. A számítások szerint júniusig meglesz a mintegy 3 millió beoltott személy Szerbiában. Az államfő a döntés előtt egyeztetett Ana Brnabić miniszterelnökkel, és arra jutottak, hogy a büntetés helyett a jutalmazás módszeréhez nyúlnak. A döntésre egyébként a kormánynak is rá kell bólintania.

A járvány miatt a szerbiai nyugdíjasok 30 euró támogatást kapnak, ennek kifizetését csütörtökön kezdik meg.

Rovatok