Index Vakbarát Hírportál

Nem kell maszkot viselni a román tengerparton

2021. május 6., csütörtök 12:02 | aznap frissítve

A román tengerpart strandjain mentesülhetnek a turisták a maszkviseléstől – jelentette be csütörtökön Konstancán a román miniszterelnök. Florin Cîțu a tengerparti szállodák üzemeltetőivel egyeztetett az idei turisztikai idényről, írta a Maszol.ro.

A kormányfő közölte: a nyár folyamán kétszer is lazítanak a járványvédelmi intézkedéseken, előbb június elsején, majd augusztus elsején.

E szerint június elsejétől nem kell maszkot viselniük a tengerparti strandokon tartózkodó turistáknak. Ennek az a feltétele, hogy a napozóágyak és strandlepedők között garantálják a biztonsági távolságot. A szabály betartását a helyi hatóságok ellenőrzik majd. Az augusztusi lazításról nem ejtett konkrétumot a kormányfő.  

Romániában 1632 új koronavírus-fertőzéses esetet diagnosztizáltak az utóbbi 24 órában, több mint 38 ezer teszt eredményét feldolgozva.

Szerdán 94 fertőzött lelte halálát a Covid-19 kórban és szövődményeiben, 88 páciens más betegségben is szenvedett. A járvány kezdete óta 28 710 beteg életét követelte a vírusfertőzés.  Jelenleg 1100 beteget kezelnek intenzív osztályon, kevesebbet, mint előző napon.

Rovatok