Index Vakbarát Hírportál

Nem hárult el a háborús veszély Ukrajnában

2021. május 6., csütörtök 18:29

Oroszország továbbra is veszélyt jelent Ukrajnára, mert nem vonta vissza csapatait az ország határaitól, így lehetősége van rövid időn belül újabb agressziós cselekményeket elindítania a Donyec-medencében − jelentette ki Antony Blinken amerikai külügyminiszter csütörtökön Kijevben, miután megbeszélést folytatott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Oroszország kivonta egyes csapatait, de jelentős része továbbra is az ukrajnai határon marad. Moszkva képes meglehetősen rövid idő alatt agresszíven cselekedni, ha úgy dönt

− emelte ki az amerikai politikus, aki szerint Ukrajna visszafogottan reagált Oroszország provokációira. Megerősítette, hogy az Egyesült Államok áttekinti az Ukrajnával meglévő együttműködés és a segítségnyújtás növelését a biztonsági szférában − számolt be az MTI.

A Kárpátinfó korábban arról számolt be, hogy az ukrán elnök szerint Ukrajna már most nagy hatással van Európa jövőjére. Mint mondta: az öreg kontinens jövője ukrán földön dől el. Zelenszkij szerint az ország olyan változásokon megy keresztül, amely segíti az európai integrációt. Szerinte ez majd megmutatja, hogy a szabadság, demokrácia és egyenlőség alapértékei a kontinensen a haladás és fejlődés kulcselemei.

Rovatok