Index Vakbarát Hírportál

Nem vizsgálják tovább Donald Trump pénzügyeit a pornószínésznő állításai miatt

2021. május 8., szombat 07:42 | aznap frissítve

A Szövetségi Választási Bizottság (FEC) megszüntette a vizsgálatot Donald Trump volt amerikai elnök ellen a kampánypénzek feltételezett törvénytelen felhasználásának ügyében, Donald Trump pénteki sajtóközleményében üdvözölte a döntést – tájékoztat róla az MTI.

A republikánusokból és demokratákból álló bizottság a döntést azzal indokolta, hogy tagjai nem tudtak megegyezni a folytatást illetően,

 az előbbiek pedig külön közleményben leszögezték, felesleges a további vizsgálódás. 

A vizsgálat Stormy Daniels pornószínésznő állításai miatt indult, aki azt mondta, hogy évekkel korábban viszonya volt Donald Trumppal, de a 2016-os elnökválasztási kampány idején a későbbi elnök akkori személyes ügyvédje, Michael Cohen pénzt adott neki a hallgatásáért.

Az ügyvédet nem mellesleg, akit három év börtönbüntetésre ítéltek adócsalásért és a hatóság félrevezetéséért, 2018-ban elismerte a pénzátutalást. 

A feltételezések szerint a pénzt az elnökválasztási kampányra rendelkezésre álló összegből finanszírozták volna, megsértve ezzel a kampányfinanszírozási törvényt.

A bizottság döntése sem a színásznőnek, sem az ügyvédnek nem tetszett, véleményüknek a Twitteren adtak hangot, ahol Daniels – eredeti nevén Stephanie Clifford – Twitteren „viccnek” nevezte az igazságszolgáltatást, Cohen pedig a The New York Times című lapnak küldött közleményében leszögezte: ahogyan őt, úgy Donald Trumpot is el kellett volna ítélni.

Ez utóbbira reagálva a volt elnök hazugnak és korruptnak nevezte Cohent. Trump egyébként a honlapján nyilvánosságra hozott közleményében köszönetet mondott a bizottságnak azért, hogy ejtette az ügyet.

Rovatok