Index Vakbarát Hírportál

A polgármester szerint nem Európa legnagyobb barna medvéjét lőtte ki Székelyföldön a liechtensteini herceg

2021. május 9., vasárnap 09:54

Az ozsdolai polgármester is azt állítja, hogy nem az Artúrként emlegetett hím volt az, amelyet Josef-Emanuel Leopold Marie von und zu Liechtenstein kilőtt az elhíresült vadászaton, ám az ügyet kirobbantó Agent Green környezetvédő szervezet továbbra is ennek az ellenkezőjét állítja – tájékoztat róla a Főtér.

Az Index beszámolt róla, hogy az Agent Green szerint egy védett területen törvénytelenül szervezett márciusi trófeavadászaton a herceg kilőtte Románia, de gyaníthatóan az egész Európai Unió legnagyobb barna medvéjét, Artúrt. 

Ezt a herceg azonnal cáfolta, és elmondta, hogy jogszerűen szerezte meg a kilövési engedélyt a román hatóságoktól, és nem az Artúr néven ismert hatalmas hímet lőtte le. 

Mivel ez a medve rendszeresen bejárt a faluba, az illetékes román hatóságok veszélyesnek nyilvánították. – Törvényesen szereztem meg a kilövési engedélyt – fogalmazott Josef-Emanuel Leopold Marie von und zu Liechtenstein. Ozsdola polgármestere, Pénzes Ágoston megerősítette a herceg szavait, a városvezető elmondta, hogy a trófea adatlapján egy hím medve van feltüntetve. 

A polgármester arról is beszélt, hogy szerinte az Agent Green kizárólag a sajtóvisszhang miatt írta, hogy az állat Románia, talán egész Európa legnagyobb medvéje volt.

Rovatok