Index Vakbarát Hírportál

Megkezdődik a Szabadka-Szeged vasúti szakasz felújítása

2021. május 11., kedd 10:03

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint a koronavírus elleni oltakozásban jó teljesítményt nyújt a szerb állam. Pásztor István a Szabadkai Magyar Rádióban hangsúlyozta: kevés olyan ország van, ahol szabadon lehet választani a védőoltások közül, és a bevásárlóközpontokban is elérhető a lehetőség. Ugyanakkor hozzáfűzte: lakosságarányosan Szabadkán körülbelül fele annyian vették fel a védőoltást, mint Belgrádban, és ennek nem lehet örülni.

A Tartományi Képviselőház elnöki posztját betöltő magyar politikus elmondta: egy-másfél hónap múlva megkezdődik a Szabadka-Szeged vasúti szakasz teljes körű felújítása.

A munkálatok során nemcsak a vasutat és a jelzésberendezéseket, hanem a vasútállomások épületét is felújítják. A tervek szerint a jövő év júliusára 40 percre csökken a két város közötti menetidő, írta a Magyar Szó. 

Pásztor jelezte azt is: megújul a szabadkai könyvtár homlokzata. Tervezik, hogy korszerűsítik az épületet, új olvasótermet alakítanak ki. A szabadkai városközpontot is ráncba akarják szedni, az épített örökséget szebbé varázsolni.

Rovatok