Index Vakbarát Hírportál

Kiment szörfözni az óceánon, 300 foggal jött a halál

2021. május 18., kedd 12:49

Cápatámadásban halt meg kedd délelőtt egy szörfös Ausztrália keleti partvidéke mentén – adta hírül az MTI.

A tengeri nagyragadozó egy ötvenes éveiben járó férfi combján okozott olyan sérüléseket, amelyek végzetesnek bizonyultak a szörfös számára, aki hobbijának az Új-Dél-Wales államban lévő Forster város egyik tengerparti strandján hódolt.

A megsérült sportolót hiába mentették ki a vízből, a helyszínre érkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. 

A végzetes kimenetelű baleset után lezárták a fürdőhelyeket a térségben, ahol hosszú ideje nem történt halálos cápatámadás.

A hatóságok drónok segítségével két cápát találtak a környéken, igyekeznek kideríteni, hogy ezek az állatok felelősek lehetnek-e a szörfös haláláért. Hatósági gyanú szerint – írja a 9News – a halálos támadást egy nagy fehér cápa hajtotta végre.

Legutóbb tavaly novemberben volt halálos cápatámadás Ausztráliában, akkor is egy ötvenes éveiben járó szörfös volt az áldozat az északnyugat-ausztráliai Broome város térségében.

Ausztrália part menti vizeiben tavaly nyolc végzetes kimenetelű cápatámadás történt, több, mint bármikor 1934 óta. Korábban ötven éven át évente átlagosan egy ember vesztette életét a tengeri nagyragadozók támadásában, 2019-ben pedig egyetlen halálos áldozata sem volt a cápatámadásoknak.

Forster kedvelt turistacélpont Ausztrália keleti partján, mindössze négy óra autóútra fekszik Sydney-től. A nagy fehér cápának hozzávetőlegesen 300 foga van.

Rovatok