Index Vakbarát Hírportál

A járvány ellenére egyre több a milliárdos

2021. május 21., péntek 20:20

Hiába a koronavírus-járvány, nemcsak az egész világon, hanem Nagy-Britanniában is még több a milliárdos, mint egy évvel ezelőtt. A Sunday Times szerint jelenleg 171 fontmilliárdos él, ami 24-gyel több a 2020-as adatokhoz képest.

Emellett az is elképesztő, hogy 21,7 százalékkal 106,5 milliárd fontról 597,2 milliárdra nőtt a gazdagok vagyona egy év alatt.

A listát az ukrán születésű Sir Leonard Blavatnyik vezeti, aki 7,2 milliárd fonttal 23 milliárdra duzzasztotta pénzét. Az üzletember alapította az Access Industries multinacionális ipari csoportot, amely természeti erőforrásokkal, vegyi anyagokkal, telekommunikációval, kockázati tőkével és ingatlanokkal foglalkozik. Emellett tulajdonosa a sport streaming szolgáltatásáról is ismert Dazn cégnek, amely a közelmúltban írt alá közvetítési szerződést az Anthony Joshuát is képviselő, Eddie Hearn promóterhez tartozó Matchroom Boxinggal.

A tavalyi első helyezett Sir James Dyson vagyona „csupán” 100 millió fonttal 16,3 milliárd fontra nőtt, így visszaesett a negyedik helyre.

A második helyen David és Simon Reuben ingatlanbefektető áll 21,46 milliárd fonttal, míg a harmadik Sri és Gopi Hinduja 17 milliárd fontos vagyonnal.

Rovatok