Index Vakbarát Hírportál

Hajtóvadászat indult a korlátozásellenes Rambo ellen, aki megfenyegette a járványügyi szakértőt

2021. május 21., péntek 13:43

Egészen új formája mutatkozott meg a korlátozásellenességnek Belgiumban, ahol is egy férfi állig felfegyverkezve kémlelte ki az egyik legfőbb járványügyi szakértő otthonát – adta hírül a Daily Mail.

A Jurgen Conings néven ismert háborús veterán, képzett mesterlövész

hétfőn dezertált laktanyájából négy rakétavetővel, egy gépfegyverrel és egy pisztollyal, miután megfenyegette Marc Van Ranst virológust, aki a járvány elleni védekezést vezeti Belgiumban. 

Úgy tudni, az esetet megelőzően a tizedes állítólag a közösségi médiában is érdeklődött a szakember lakcíméről. Van Ranst beszámolója szerint a férfi órákon keresztül figyelte otthonát, mielőtt állig felfegyverkezve eltűnt egy közeli erdőben. 

Feltételezések szerint a katona egy, a holland határhoz közeli nemzeti park területén rejtőzött el. A belga erőket német és holland speciális csapatok is segítik, hogy megtalálják a mintegy 12 ezer hektár területű parkban. Hőkamerák segítségével próbálják meghatározni a tartózkodási helyét. A járványügyi szakértőt katonai védelem alá helyezték.

Conings több írásos üzenetet is hagyott, melyekben egyebek között azt írta családjának, hogy

nem tud tovább élni egy olyan társadalomban, ahol a politikusok és a virológusok mindent elvesznek tőlünk.

Az Irakot és Afganisztánt is megjárt veterán barátnője, Gwendy a helyi a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy ő csupán szeretné a „kemény, édes mackóját” visszakapni, akit egyben szerető apaként írt le.

Rovatok