Index Vakbarát Hírportál

Itt vannak a részletek, hogy lehet karantén nélkül Magyarországra utazni

2021. május 23., vasárnap 11:16 | aznap frissítve

A román hatóságok tegnapi döntését követően újabb könnyítés lépett életbe a magyar–román határon –jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán.

Most a kolozsvári magyar főkonzulátus révén újabb részletek derültek ki, például az, hogy az a személy tud Romániából Magyarországra karantén nélkül utazni, aki

megkapta már legalább az első oltást Romániában, és rendelkezik ezt igazoló dokumentummal, akár magyar állampolgár, akár magyar–román kettős állampolgár, akár kizárólag román állampolgár. 

Szintén karantén nélkül látogathat Magyarországra, aki PCR-teszt-eredménnyel igazolja, hogy az elmúlt 6 hónapban átesett a fertőzésen, írta a Maszol.ro.

A 18 év alatti gyermekek ugyanúgy karantén nélkül utazhatnak Romániából Magyarországra, ha magyar személyi igazolványuk, magyar útlevelük, illetve román úti okmányuk van, valamint a szülők védettségi igazolással vagy PCR-teszt-eredménnyel igazolják, hogy az elmúlt fél évben átestek a fertőzésen.

A főkonzulátus felhívja a figyelmet: negatív PCR-teszttel, gyorsteszttel és antigénteszttel továbbra sem lehet karantén nélkül Magyarországra utazni.

A korlátozott határsávba, azaz Romániából Magyarország területére 30 kilométeres távolságig maximum 24 órára bárki beléphet.

A főkonzulátus emlékeztetett arra: a Magyarországról Romániába érkezők számára nincs karantén. Aki Magyarországról Romániába utazik, annak nem kell sem PCR-tesztet, sem antigéntesztet csináltatnia, sem beoltottnak lennie, mindenképpen karantén nélkül tud Romániába utazni.

Rovatok