Index Vakbarát Hírportál

Lemondatnák Chicago polgármesterét

2021. május 24., hétfő 22:03

Lemondatná Chicago demokrata párti polgármesterét, Lori Lightfootot az egyik korábbi demokrata párti elnökjelölt-aspiráns, Tulsi Gabbard – számolt be az MTI. A Testvéri Rendőrség (FOP) nevű chicagói rendőrszervezet bizalmatlansági szavazást tartott a városvezető ellen, és élesen bírálja őt a Fekete Újságírók Országos Szövetsége is.

Az elégedetlen rendőrök elsősorban a rossz munkakörülményeket bírálták, és sajtóinformációk szerint kiégtek, mert többször törölték a szabadnapjaikat és a 8 és fél óra helyett 12 órás műszakokat kell teljesíteniük.

Tulsi Gabbard hawaii politikus, a demokraták volt elnökjelölt-aspiránsa a rasszistának ítélt kijelentése miatt szólította fel Lightfoot polgármestert a lemondásra, a Fekete Újságírók Országos Szövetsége pedig ugyanezért adott ki elítélő nyilatkozatot. A város afroamerikai polgármestere ugyanis nagy felháborodást keltett szerdán, amikor bejelentette, hogy mostantól csak színesbőrű újságíróknak hajlandó interjút adni, mert a város sajtóorgánumaiban

elsöprő többségben vannak a fehérbőrűek és a férfiak.

A polgármester megnyilatkozása a demokraták körében is nagy port kavart. Tulsi Gabbard még pénteken lemondásra szólította fel Lightfootot, aki szerinte „fehérellenes, rasszista” kijelentéseket tett.

Rovatok