Index Vakbarát Hírportál

Spanyolország tárt karokkal várja a briteket, de nem engedik őket

2021. május 24., hétfő 13:24 | aznap frissítve

A spanyol kormány feloldotta az Egyesült Királyságból érkezőkre vonatkozó korlátozásait, hogy ezzel is serkentse a gazdaság fellendülését. Csakhogy az Egyesült Királyságban még mindig közepes besorolású országnak számít Spanyolország, vagyis a briteknek akkor tanácsolják az utazást, ha az alapvető családi vagy üzleti okból történik – írja a news.sky.com.

A szigetországba visszatérve ugyanis változatlan szabályok érvényesek az emberekre: 10 napos karantén és két teszt vár mindenkire.

Spanyolország örömmel fogad minden brit turistát. Korlátozások és egészségügyi követelmények nélkül várjuk őket a hazánkba

– jelentette ki Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki hozzátette, hogy az Európai Unión kívül az új-zélandi, dél-koreai és kínai utazókat is szívesen fogadják, míg az Európán kívülről érkezőket, akiket már beoltottak, júniustól.

Spanyolországban tavaly októberben hirdettek rendkívüli állapotot a járványhelyzet miatt, amely május 9-én ért véget, de bizonyos korlátozások továbbra is érvényben vannak – ezek régiónként változóak.

A maszkhasználat továbbra is kötelező a hat évnél idősebbek számára tömegközlekedés során, valamint számos bel- és kültéri helyszínen, emellett az emberek közötti másfél méteres távolság megtartása is kötelező.

Miközben a spanyolok tárt karokkal várják a Nagy-Britanniából érkezőket, Grant Shapps brit közlekedési miniszter türelemre intette honfitársait, mivel az országra még a borostyánszínű, közepes besorolású szabályok érvényesek.

A miniszterelnök egyértelmű volt, a borostyán azt jelenti, hogy azokba az országokba egyelőre ne menjen senki, kivéve, ha például halaszthatatlan családi ügy van. Haladunk az ütemtervünkkel, melynek célja, hogy június 21-én nyithassunk, de ehhez óvatosnak kell lenni

– mondta Anne-Marie Trevelyan brit miniszter.

Rovatok