Index Vakbarát Hírportál

Brazíliában kapták el a régóta keresett maffiafőnököt

2021. május 25., kedd 07:58

Elfogták Rocco Morabito olasz maffiafőnököt hétfőn − számolt be az MTI. A 2019-ben egy uruguayi börtönből megszökött kábítószer-kereskedőre a hatóságok a brazíliai Joao Pessoa városban bukkantak rá. A calabriai maffia ('ndrangheta) főnökeként számontartott Morabitót egy meg nem nevezett szökevénnyel együtt tartóztatták le − közölte a brazil szövetségi rendőrség (PF).

Az Interpol római központjának egy olasz rendőrökből álló csapata vasárnap érkezett Brazíliába olasz csendőrökkel együtt, már a letartóztatás reményében

− áll a rendőrség közleményében. Szerintük Morabito személyében az Olaszország által egyik leginkább keresett bűnözőt sikerült elfogni.

A brazil szövetségi rendőrség tájékoztatása alapján Brazília és Olaszország közötti kábítószer-csempészet szervezésében az 1990-es évekig visszamenőleg megtalálhatóak Rocco Morabito tevékenységének nyomai. A sikeres elfogási művelet részleteit kedden ismertetik.

A nemzetközi rendőrségi szervezet, az Interpol úgynevezett vörös listáján szereplő 54 éves bűnöző ellen a brazil legfelsőbb bíróság (STF) adta ki a letartóztatási parancsot.

Rovatok