Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, kik örökölnek Fülöp herceg vagyonából

2021. május 28., péntek 12:43

Fülöp herceg hosszú betegség után, 99 évesen halt meg április 9-én. A Sun most kiderítette, hogy a vagyonából nemcsak a családja, hanem szokatlan módon a hozzá legközelebb álló három segítője is örökölt. Edinburgh hercege, aki nincstelenként látta meg a napvilágot, és fiatal korában mindössze havi 11 fontot kapott a haditengerészettől, a lap szerint 30 millió fontnyi vagyonról rendelkezett végakaratában, ami több mint

12 milliárd forintnak felel meg.

Birtokainak nagy részét minden bizonnyal Erzsébet királynő örökli, és Fülöp herceg unokájára, Harry hercegre is gondolt a végrendeletében, akihez a család életét beárnyékoló botrányok ellenére is nagyon erősen kötődött. „Fülöp herceg nem az a típus volt, aki megbüntette volna unokáját a helytelen viselkedése miatt. Semmilyen harag nem volt benne” – mondta el egy bennfentes a lapnak.

A herceg nagylelkűségéről tanúskodik az is, hogy nem feledkezett meg arról a három emberről sem, akik élete utolsó éveiben a legerősebb támaszai voltak. Közéjük tartozik

Bakewell többször is képviselte a herceget, amikor az egészségi állapota miatt nem tudott eleget tenni kötelezettségeinek, Henderson és Niedojadio pedig a sandringhami kastélyban ápolta, előbbi az utolsó két napon Windsorban is vele volt. 

Edinburgh hercege nem akarta, hogy a vagyona az államkincstárba kerüljön, és minden jogi lehetőséget kihasznált, hogy ne kelljen illetéket fizetniük az örököseinek. 

Fülöp emellett négy gyermekével – Károly herceggel, Anna hercegnővel, András herceggel és Eduárd herceggel – közölte, hogy „vigyenek, amit akarnak” a Buckingham-palotában lévő, 13 ezer kötetes könyvtárából, amelynek egy része a sandringhami kastélyból került vissza, ahol a herceg élete utolsó éveiben órákat töltött kedvenc könyveit lapozgatva. Több, róla készített fotót is dedikált, amelyeket a személyzet tagjai között osztottak szét halála után.

Rovatok