Index Vakbarát Hírportál

Ezúttal százötven diákot raboltak el Nigériában

2021. május 31., hétfő 07:23

Miután tegnap tizennégy elrabolt diákot és oktatót elengedtek, újabb emberrablás történt Nigéria Niger államában, ahol most diákok tömegét rabolták el ismeretlen fegyveresek, derül ki a helyi hatóságok közleményéből – tájékoztat az MTI. 

Vasárnap írta meg az Index, hogy elengedtek tizennégy áprilisban elrabolt személyt, akikért a helyi sajtó szerint száznyolcvanmillió nairat (mintegy százhuszonnégymillió forint) váltságdíjat fizettek ki. Az afrikai ország északi részén, ahol valóságos emberrablási hullám tombol december óta. 

A becslések szerint eddig több mint hétszáz gyereket raboltak el hasonló módon. A nigeri állami rendőrség szóvivőjének elmondása szerint a támadók motorkerékpárral érkeztek, és válogatás nélkül lőni kezdtek, majd magukkal vitték a gyerekeket.

Legalább egy ember meghalt, egy másik pedig súlyosan megsérült.

Magam láttam húsz-huszonöt állig felfegyverzett embert motoron. Behatoltak az iskolába, és legalább százötven diákot magukkal vittek

– elevenítette fel az eseményeket Abubakar Tegina, az iskola tulajdonosa, aki elmondta azt is, hogy a korábbi célpontok többségével szemben az övé nem bentlakásos iskola, a diákok nem az intézményben élnek, oda csak tanulni járnak.

Az emberrablók tizenegy gyereket elengedtek, mert túl kicsinek találták őket, ráadásul nem tudtak elég gyorsan haladni, majd a diákokon túl egy busz utasait is magukkal vitték – közölte nigeri kormányzó szóvivője elmondta.

Rovatok