Index Vakbarát Hírportál

Fél évszázadot várt, aztán visszaküldte a lemezt a könyvtárba

2021. június 2., szerda 13:31

Egy San Franciscóban élő idős férfi 48 éves késéssel küldte vissza postán egy ohiói könyvtárba Bob Dylan egy lemezét – írja az MTI. A küldeményhez mellékelt levelében a 73 éves Howard Simon elnézést kért a késedelemért a heightsi könyvtártól.

Simon még nyolcadik osztályos volt, amikor 1973-ban kikölcsönözte Dylan Self Portrait című albumát. Mint írta, most lemezgyűjteményének két Dylan-albuma között bukkant rá a kikölcsönzött példányra. Felidézte:

A közelmúltban mentem nyugdíjba, és kihasználom a lehetőséget, hogy figyelmemet életem olyan dolgainak szenteljem, amelyeket hosszú éveken át hanyagoltam karrierem és családom miatt. A levéllel visszaküldök egy olvasójegyemen lévő tételt, amellyel körülbelül 17 480 napot késtem.

Simon szerint az album borítója kicsit megsérült, miután University Heightsból Kaliforniába utazott vele különböző megállók érintésével. A könyvtár szerint azonban a felvételek jó állapotban vannak.

Simon küldött 175 dollár pótdíjat és egy albumot, amelyet ő készített, mondván, esetleg befér a könyvtár gyűjteményébe. A könyvtár nem neheztel a férfira.

Az egészben az a vicces, hogy már nem számolunk fel pótdíjat, ha visszakapjuk a kikölcsönzött tételt, nincs szükség arra, hogy büntessük az embereket

– mondta Sara Philipps igazgató.

Rovatok