Index Vakbarát Hírportál

Elsüllyedt az iráni hadiflotta legnagyobb hajója

2021. június 2., szerda 20:59

Egyelőre tisztázatlan körülmények között kigyulladt egy hadgyakorlaton az iráni flotta legnagyobb, több mint kétszáz méter hosszú hajója, a Kharg. A tüzet több mint húsz órán keresztül próbálták eloltani, de az erőfeszítések ellenére a támogatóhajó végül hullámsírba süllyedt. 

A szerencsétlenség az Ománi-öbölben történt. Hírügynökségi jelentések szerint nincs emberi áldozata a tűznek, a teljes legénység elhagyta a fedélzetet. 

A hadihajó volt azon kevés egységek egyike, amely utánpótlási támogatást tudott nyújtani más hajóknak, valamint helikoptereket is lehetett indítani a fedélzetéről. 

Egyelőre nincs hivatalos magyarázat a történtekre, mindazonáltal nem ez Irán első haditengerészeti balesete – emlékeztet a CBS News. Egy tavalyi hadgyakorlaton véletlenül rakétatámadás ért egy hadihajót, tizenkilenc ember halálát okozva, két évvel korábban pedig romboló süllyedt el a Kaszpi-tengeren. 

Mondhatni, a baj nem jár egyedül, ugyanis mindeközben egy olajfinomító is kigyulladt Teherán déli részén az RT élő videója szerint. Ennek az incidensnek a részleteiről sem tudni egyelőre semmit, új információk birtokában frissítjük cikkünket. 

Rovatok