Index Vakbarát Hírportál

Mike Pence: sosem fogunk egyetérteni Donald Trumppal

2021. június 4., péntek 12:40 | aznap frissítve

A Capitolium ostromával kapcsolatban nem fognak egyetérteni Donald Trumppal, a 2024-es elnökválasztáson pedig elképzelhető, hogy megméretteti magát – erről beszélt csütörtök este Mike Pence.

Donald Trump korábbi alelnöke egy republikánusok által szervezett gálavacsorán mondott beszédet.

Trump elnök úr és én sokszor beszéltünk azóta, hogy elhagytuk a hivatalunkat. De nem tudom, hogy bármikor is egyet fogunk-e érteni azzal a nappal kapcsolatban

– mondta Pence a Capitolium ostromára vonatkozóan. 

A volt alelnök „sötét napnak” nevezte január 6-át, hozzátéve, hogy csakis a rendfenntartók fellépésének köszönhető, hogy végül sikerült elfojtani az erőszakot és helyreállítani a rendet. 

A tüntetők közül néhányan a Capitolium előtt azt skandálták, hogy „akasszák fel Mike Pencet”, miután az alelnök a Capitoliumban nem akadályozta meg azt, hogy véglegesítsék az őszi választás eredményét és ezáltal Joe Biden megválasztását. 

Pence elmondta továbbá: 

FONTOLGATJA, HOGY 2024-BEN MEGMÉRETTETI MAGÁT AZ ELNÖKVÁLASZTÁSON, de ebben a kérdésben még nem jutott dűlőre. 

A korábbi alelnök emellett a rasszizmusról, a feketék helyzetéről is szót ejtett beszédében. 

Amerika nem egy rasszista ország. Itt az ideje, hogy leszámoljunk a szisztematikus rasszizmus baloldali mítoszával

– mondta.

Pence korábban már több kisebb kampányrendezvényt is tartott és stábja szerint a közeljövőben több államban – például Texasban, Michiganben és Kaliforniában – is turnézni fog, miközben felméri, hogy lenne-e esélye elnökjelöltként 2024-ben. 

Rovatok