Index Vakbarát Hírportál

Norvégiában találták meg a La Manche csatornánál elveszett csecsemőt

2021. június 7., hétfő 15:33

Norvégia partjainál találták meg a Franciaország és Egyesült Királyság közötti La Manche csatornában tavaly októberben elveszett tizenöt hónapos Artin holttestét. 

Az iráni kurd kisgyermek családja Franciaországból próbált az Egyesült Királyságba jutni, de az őket szállító csónak elsüllyedt, Artint, szüleit és két kiskorú testvérét elnyelték a hullámok. 

A norvég rendőrség hétfőn közölte, hogy újév napján megtalálták a csecsemő holttestét a skandináv ország délnyugati partjainál. A bejelentést azért most tették, mert a kisfiú DNS-es azonosítása, valamint a családjának a megtalálása több hónapos munkát vett igénybe. 

A norvég hatóságok visszaszállítják a gyermek földi maradványait Iránba, hogy ottani rokonai el tudják temetni. 

A család Nyugat-Iránból, tavaly augusztus 7-én indult útnak Anglia irányába, Törökországon keresztül, embercsempészek segítségével tengeri úton jutottak el Olaszországba, onnan pedig az észak-francia partokig szárazföldön. 

A hírt közlő BBC információi szerint a család nem látott más lehetőséget arra, hogy Angliába jussanak egy jobb élet reményében, mint egyedül nekivágni a viszontagságos tengeri útnak a csatornán. 

Rovatok