Index Vakbarát Hírportál

Trump: Hogy a fenébe győzhet le engem egy hígagyú?!

2021. június 8., kedd 21:03 | aznap frissítve

Az elnökről és a tavalyi választási kampányról Michael Bender, a Wall Street Journal riportere írt könyvet, amely ugyan csak augusztusban jelenik meg, de a Vanity Fair oldalán már néhány részletet közzétettek belőle. 

Bender a könyvében azt írja, hogy Trump nagyon mérges lett, amikor az előző évben a közvélemény-kutatások rendre azt az eredményt hozták ki, hogy Joe Biden népszerűbb nála. 

Hogy a fenébe győzhet le engem egy hígagyú?!

– tette fel a kérdést az elnök egy meetingen, a Fehér Házban Bender szerint. 

Az újságíró a könyvben azt is részletezi, hogy Trump a kampány első részében nem vette komolyan Bident és nem akarta „az összes lőszerét” ellőni rá, mivel arra számított, hogy a demokraták lecserélik őt egy másik jelöltre – például Michelle Obamára vagy Hillary Clintonra – a nyáron. Ezt egyébként az elnök Dick Morris politológus tanácsai alapján gondolta így, aki arról is biztosította őt, hogy Biden „túl öreg és túl sokat hibázik” ahhoz, hogy legyőzhesse őt, ezért kénytelenek lesznek őt visszaléptetni. 

Trump a kampány alatt rendszeresen megkérdőjelezte ellenfele szellemi képességeit, többek közt arra is felkérte, hogy végezzen el egy kognitív tesztet

Bender könyve augusztus 10-én kerül majd a könyvesboltokba. Az író összesen 150 embert interjúvolt meg a könyv elkészítéséhez és két alkalommal Trumppal is találkozott a volt elnök  mar-a-lagói villájában. 

Rovatok