Index Vakbarát Hírportál

Megpihentek a kínai elefántok az országjáró túrájuk után

2021. június 8., kedd 10:53

Pihenésre adta a fejét a világhíressé vált kínai elefántcsorda, amely még 2020 márciusában indult el hihetetlennek tűnő kalandjára – olvasható a The Guardian oldalán. 

Az Index korábban beszámolt azokról a vadelefántokról, akik természetes élőhelyüket elhagyták, és egy mesébe illő túrára indultak, miközben kisebb-nagyobb pusztításokat is végeztek. Az állatok gyorsan népszerűvé váltak, és a hatóságok figyelmén, illetve gondoskodásán túl a lakosság szeretetét és figyelmét is kiérdemelték. 

A délnyugat-kínai Jünnan tartomány tűzoltóságának nyolcfős csapata a nap huszonnégy órájában nyomon követte az elefántokat, mind a földön, mind a levegőből drónokkal. A legfontosabb feladatuk az volt, hogy az állatokat ne engedjék lakott terület közelébe, illetve sehová, ahol személyi sérülést és újabb károkat okozhatnak. 

A legfrissebb ilyen légi felvételen a megfáradt csorda látható, ahogy a hatalmas aranyosok a fűben heverészve lazítanak.

Négyszáztíz ember, háromszázhetvennégy jármű és tizennégy drón dolgozott azért, hogy az elefántokat távol tartsák az emberlakta területekről, aminek érdekében két tonna elefánteledelt is felhasználtak.

Rovatok