Index Vakbarát Hírportál

Navalnij lánya: mi vagyunk a többség, nem tudnak elhallgattatni minket

2021. június 8., kedd 20:42

Az orosz hatóságok nem tudják elhallgattatni az olyan bíráló hangokat, mint Alekszej Navalnij -– közölte kedden Daria Navalnaja, a bebörtönzött ellenzéki politikus lánya, aki egyben aggodalmát fejezte ki „a demokrácia gyors hanyatlása” miatt hazájában.

Az Egyesült Államokban élő Daria Navalnaja a genfi székhelyű, UN Watch nevű jogvédő szervezet virtuális emberi jogi konferenciája keretében szólalt fel, ahol apja nevében átvette a szervezet „erkölcsi tartásért” odaítélt kitüntetését.

 Az évek során megmutatta a hatalmon lévőknek, akik szégyentelenül visszaélnek hatalmukkal, hogy ez így nem működhet, hogy mi vagyunk a többség

– hangsúlyozta a 20 éves nő, hozzátéve: „Mi, az állampolgárok döntünk arról, hogy ki és meddig kormányozza az országot”. 

Daria Navalnaja kiemelte, hogy orosz állampolgárként aggasztja a demokrácia gyors hanyatlása hazájában.Elmondta, hogy apja levelet írt neki a börtönből, és arra kérte, hogy a díjat az oroszországi és a fehéroroszországi politikai fogvatartottaknak ajánlják. „A legtöbbjük sokkal rosszabb helyzetben van nálam, mert nem annyira ismertek mint én. De tudniuk kell, hogy nem felejtették el őket, és nincsenek egyedül” – idézett apja üzenetéből Daria Navalnaja.

Beszédében arra is kitért, hogy mennyire félt és tehetetlennek érezte magát, amikor gyerekkorában otthonukat átkutatta a rendőrség. Felidézte továbbá azt is, miként támogatta a gyanú szerint megmérgezett apját a felépülése során.

Rovatok