Index Vakbarát Hírportál

Felrobbantották az automatát a csallóközi bankrablók

2021. június 10., csütörtök 08:48

A szlovák rendőrök elfogtak egy 31 és egy 27 éves férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy idén januárban Csallóközcsütörtökben felrobbantottak egy bankautomatát, ahonnan több százezer eurót loptak – írja a Paraméter.

A gyanúsítottak január 12-én, röviddel hajnali négy óra után egy kölcsönzött Volkswagen Passattal érkeztek a helyszínre. A kocsit a helyi közértnél lévő bankautomatánál parkolták le, majd az automatába gázt fecskendeztek, és a távolból felrobbantották. Aztán egyikük behatolt a közértbe, és a felrobbantott automatából kivette a készpénzt tartalmazó kazettát.

A robbanás az épületben is jelentős kárt okozott.

Az elkövetők több százezer eurót tulajdonítottak el, az épületben pedig 28 ezer eurós kárt okoztak

– közölte Zlatica Antalová rendőrségi szóvivő. A lopás után a rendőrök intenzív nyomozásba kezdtek. Már a helyszíneléskor sikerült olyan bizonyítékokat rögzíteniük, amelyek a tettesek azonosításához vezettek.

A rendőrök jelentős készpénzt, gázpalackokat, valamint gépjármű gumiabroncsainak kilyukasztására szánt, házilag barkácsolt vastüskéket is lefoglaltak. Ráadásul egyiküknél ott volt az a VW Passat is, amelyet a lopás elkövetésekor használtak.

Az egyik házkutatás alkalmával a rendőrök biztonsági okokból kénytelenek voltak lelőni két harci kutyát is.

Az illetékes rendőrségi vizsgálótiszt büntetőeljárást indított a két gyanúsított ellen, és indítványozta előzetes letartóztatásukat. A vizsgálati fogságukról szóló bírósági döntésig mindketten rendőrségi őrizetben maradnak. Amennyiben bűnösségük beigazolódik, rongálás és lopás különösen súlyos bűntette miatt 10-től 15 évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak.

Rovatok