Index Vakbarát Hírportál

Kell a CNN-nek a videokonferencián maszturbáló kommentátor

2021. június 11., péntek 09:44

A CNN amerikai hírtelevízió visszavette kommentátorát, akit azért függesztettek fel állásából, mert egy videokonferencián „élő adásban illetlenül önmagát simogatta” – írja az MTI.

A 61 éves Jeffrey Toobintól nyolc hónappal ezelőtt váltak meg, miután fő munkaadója, a The New Yorker által szervezett videokonferencia szünetében azt hitte, lekapcsolták a kamerákat, és senki sem látja, így nekiállt akkurátusan önkielégítést végezni. Akkor, 2020 októberében a The New Yorkertől elbocsátották, a CNN-nél viszont csak felfüggesztették. Elsősorban jogi és napi politikai kérdésekkel foglalkozott.

Jeffrey Toobin jogász, publicista és több politikai könyv szerzője is. Csütörtöki visszatérésekor arról beszélt a nagyérdeműnek, hogy „védhetetlen, rendkívül idióta dolog volt”, amit tett, és bocsánatot kért. Elmondta, hogy az elmúlt hónapokban „megpróbált jobb ember lenni”, megrendülésében állítólag még terápiára is járt, továbbá jótékonykodik egy élelmiszerbanknál.

A CNN szóvivője bejelentette, hogy Jeffrey Toobin nemsokára ismét rendszeresen jelen lesz a képernyőn. Honlapján a hírtelevízió azt állította, több műsorvezető és vendég is említette, hogy szívesen látná megint a műsorokban.

Az amerikai sajtóban ennek ellenére többen is ellenérzésekkel reagáltak a visszatérésre. A konzervatív National Review munkatársa, Pradheep J. Shanker azt írta: „A CNN legalább abban tisztességes, hogy nincsenek újságírói normái.” Meghan McCain, a néhai republikánus szenátor, John McCain lánya, akinek rendszeres műsora van az ABC televízióban, szintén támadta a CNN-t.

Ez egy moslék. […] Miért védi a média ezeket az öreg, fehér dinoszauruszokat? A kerek világon nincs olyan nő, akit egy televízió visszavett volna, miután azon kapják, hogy a kollégái szeme láttára önkielégítést végez

 – mondta.

Rovatok