Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus: fokozódik a helyzet, Boris Johnson ma bejelentést tesz

2021. június 14., hétfő 12:36 | aznap frissítve

A brit kormány ma jelenti be, hogy a koronavírus-fertőzésszámok növekedésének fényében mi lesz a június 21-re tervezett enyhítések sorsa. A BBC kormányzati forrásokból úgy értesült, hogy Boris Johnson miniszterelnök az enyhítések elhalasztását fogja bejelenteni.

A miniszterelnöki bejelentés helyi idő szerint délután 18 órakor várható. A BBC szerint Boris Johnson azt fogja bejelenteni, hogy négy héttel elhalasztják a június 21-re tervezett nyitást.

A sportlétesítmények, pubok és mozik továbbra is csak korlátozott kapacitással működhetnek majd, az éjszakai klubok pedig zárva maradnak. Ennek fényében viszont a fennálló korlátozásokat hosszabbítani kell, erről pedig a hónap végén szavazhatnak majd a brit parlament alsóházában. A döntés ellen várhatóan épp a kormánypárti konzervatív képviselők fognak majd a leghangosabban tiltakozni.

Szakértők már az előző napokban is azt kérték a kormánytól, hogy a fertőzésszámok növekedése miatt halasszák el a nyitást. 

Szombat este Boris Johnson brit miniszterelnök is nagyon aggasztónak nevezte az indiai (delta-) variáns terjedését, és úgy fogalmazott, hogy emiatt kevésbé optimista, mint májusban volt. 

Rovatok