Index Vakbarát Hírportál

Már elektromos kerékpárral is szállítanak halotti urnákat Bécsben

2021. június 15., kedd 21:08

Június eleje óta egy temetkezési vállalkozás elektromos teherbiciklit is kínál az utolsó útra az osztrák fővárosban, a jármű nevére várják a javaslatokat – tájékoztat róla az osztrák főváros külképviseleti Irodája.

Ausztria mindig is kiemelkedett a környezetbarát magatartásukkal, közölük is élen jártak a bécsiek, akikben gyorsan tudatosult, hogy ha minél kevesebb belső égésű jármű közlekedik városukba, annál tisztább lesz élőhelyük levegője. 

Egy temetkezési vállalat ezt a tudatosságot segíti elő egy újszerű szolgáltatásával, mert elektromos teherkerékpárral bővítette kínálatát.

Az urnát a jármű elején rögzítik, így viszik a halottat utolsó útjára. Ha valaki szeretné, előtte még elbiciklizhet elhunyt szerettével annak kedvenc helyére, vagy tehet vele egy kört a környéken. Így a hozzátartozóknak lehetősége nyílik arra, hogy meghitt, nyugodt körülmények között töltsenek el még egy kis időt szerettükkel. 

A cég merőben új kínálatához, azaz a türkiz színű járművének elkereszteléséhez ötleteket vár a honlapján, ahol bárki szavazhat, segíthet. A szavazást nyerő névről tudható, hogy különleges helyre kerül majd a speciális kerékpáron. 

Az ötletelést azzal is igyekeznek motiválni, hogy a győztes, majd száz eurót adományoznak egy civil szervezetnek, amelyet ő maga választhat ki három javaslat közül. 

Az urnaszállító kerékpárt bevezető temetkezési cég korábban már bio-, illetve fair trade koporsóival és urnáival hívta fel magára a figyelmet, hiszen a hagyományos fakoporsók mellett banánlevélből, vad ananászból, valamint bambuszból készült koporsók és urnák is szerepelnek kínálatában. Az alapanyagok mind fenntartható gazdálkodásból származnak, vagy bio-gazdaságok melléktermékeit hasznosítják. 

Rovatok