Index Vakbarát Hírportál

Félmeztelen ál-Putyin tüntetett Navalnij szabadon engedéséért Genfben

2021. június 16., szerda 07:42

Vlagyimir Putyin orosz elnök is tüntetett Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus szabadon engedéséért kedden Genfben, ám csupán látszatra, mert valójában Putyin egy álarcos hasonmása vett részt a demonstráción – írja az MTI.

Az orosz elnököt szerdára várják a svájci városba, ahol délután találkozik Joe Biden amerikai elnökkel.

A tüntető félmeztelenül, katonai nadrágban demonstrált, hogy még inkább hasonlítson Putyinra, akiről nyáron készítettek ilyen öltözékű felvételeket. A férfi egy vodkáspalackot tartott a kezében, miközben egy padon üldögélt. Maga mellé tett jól láthatóan egy Novicsok feliratú üveget, utalva arra az idegméregre, amellyel tavaly megmérgezték – feltételezések szerint Putyin utasítására – Navalnijt. A Kreml persze rendületlenül tagadja, hogy a feltételezésnek lenne valós alapja.

A tüntetők egyebek mellett azt kiabálták: „Putyinmentes Oroszországot!” A Reuters hírügynökségnek az egyik demonstráló azt mondta, reméli, hogy Biden szembesíti Putyint Navalnij ellen elkövetett jogtalanságaival.

Megértem, hogy a stratégiai kérdések az elsők, de ha Biden, vagy más nyugati vezetők nem lépnek fel az emberi jogokért, akkor ki fog?

 – tette fel a kérdést.

Rovatok