Index Vakbarát Hírportál

Hollik István hazudott, Demeter Márta pert nyert a kormány ellen

2021. június 18., péntek 14:28

A Fővárosi Törvényszék megállapította, hazudott a kormányszóvivő a 2019. február 12-én tartott sajtótájékoztatóján, amikor azt állította, hogy Demeter Márta minősített adatokat szivárogtatott volna ki annak érdekében, hogy pártpolitikai előnyhöz jusson − írta Schiffer András volt országgyűlési képviselő, Demeter Márta ügyvédje közösségi oldalán.

Hollik István 2019. február 12-én tartott sajtótájékoztatóján azt állította, hogy a Demeter Márta minősített adatokat szivárogtatott ki annak érdekében, hogy pártpolitikai előnyhöz jusson. Az LMP-s képviselő pert indított, mert valótlanságot állított róla a fideszes politikus.

„A bíróság a keresetnek helyt adott, és kötelezte a kormányt, hogy a közmédiához közleményben juttasson el bocsánatkérő levet, ezt pedig ossza meg a kormány.hu oldalon is. Ezenfelül a kormánynak hatszázezer forintos kártérítést is fizetnie kell” − nyilatkozta Schiffer András az Index megkeresésére. Hozzátette: az ítélet nem jogerős, tehát a védelem vagy a vád még fellebbezhet az ügyben.

A hírt Demeter Márta is megosztotta közösségi oldalán, ahol azt írta:

Évekig hazudtak rólam, most pert nyertem a kormány ellen! Államtitoksértéssel vádoltak, hogy megpróbáljanak megfélemlíteni. De mi legyőzzük őket jövőre is!

Mint írta, hiába hazudik róla a kormány, őt nem lehet megfélemlíteni.

Rovatok