Index Vakbarát Hírportál

Zsarolással, lopással és kínzással vádolják a szebeni horrorrendőrt

2021. június 19., szombat 13:50

Újabb rendőrről derült ki Romániában, hogy törvény felettinek gondolja magát, ám ez a zsandár nem kispályázott: a zsarolástól és a lopástól sem riadt vissza – tájékoztat róla a Főtér.

A Szeben megyei egyenruhás ellen

huszonegy vádpont merült fel, köztük kínzás, zsarolás, a személyi szabadság megsértése, bizonyos hivatali teendők jog nélkül való gyakorlása, bántalmazó magatartás, hivatali visszaélés, kenőpénz elfogadása és lopás.

A vád szerint a rendőr 2019 óta végezte az üzelmeit, és erről mindenki tudott a településen, ahol dolgozott. Állítólag egyszer egy egyszerű fatolvajt rommá vert az erdőben, majd a járműve csomagtartójába zárta, és bevitte a rendőrőrsre, ahol megkínozta, méghozzá úgy, hogy több mint félszáz pohár vizet itatott meg vele. Ezután a férfi nyolc napra kórházba került.

Ezenfelül a rendőrről kiderült, hogy elég lazán kezelte a hivatalába érkező lakossági bejelentéseket, ráadásul az egyik panasztevő nőt meg is alázta, majd hazazavarta, hogy őt ne fárassza ilyen ügyekkel. Arról is beszámolnak, hogy 

több bűnözővel együtt bitument lopatott egy cég székhelyéről. 

A felsorolt vádak ellenére a vizsgálat idejére sem függesztették fel az egyenruhást, aki a romániai magyar portál értesülése szerint továbbra is dolgozhat.

Rovatok