Index Vakbarát Hírportál

A brit külügy is aggódik a melegellenesnek tartott magyar pedofiltörvény miatt

2021. június 21., hétfő 16:02 | két éve frissítve

Wendy Morton, a brit Külügy- és Fejlesztési Minisztérium európai szomszédságért és Amerikáért felelős államtitkára nemrég a Twitteren tett közzé egy üzenetet a pedofiltörvénnyel kapcsolatban. „Aggódunk az LMBT+ közösséget diszkrimináló intézkedések miatt, amelyeket a Magyar Országgyűlés által a múlt héten elfogadott törvény tartalmaz. Az Egyesült Királyság világszerte kiáll az LMBT+ közösség jogaiért, és szolidárisak vagyunk a magyarországi LMBT+ emberekkel” – áll a bejegyzésben.

Az üzenetet az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségi is megosztotta a Facebookon.

Reagált a külügy

Nem ért egyet a brit nagykövetség véleményével a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a tárca közölte: „Megdöbbenve olvastuk a brit nagykövetség közleményét a gyermekek védelméről szóló törvényről”. Hozzátették, az állásfoglalás teljes tájékozatlanságra utal, nyilvánvaló, hogy annak megfogalmazása rosszindulatú félreértelmezések és álhírek alapján történt.

A minisztérium az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében kifejtette, a törvény valójában a gyermekek megvédéséről szól, arról, hogy a gyermekek szexuális orientációval kapcsolatos nevelése a szülők kizárólagos joga. A törvény nem irányul egyetlen közösség ellen sem, és semmilyen módon nem foglalkozik a felnőttek szexuális orientációjával – szögezte le a Külgazdasági és Külügyminisztérium közleményében.

Ismeretes, Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádión azt mondta, hogy szerinte csak a melegek gondolják úgy, hogy ellenük irányul a törvény, „nekik nem így tűnik.”

Rovatok