Index Vakbarát Hírportál

Moszkva: az USA marad a barátságtalan országok listáján

2021. június 21., hétfő 15:12 | aznap frissítve

A genfi csúcs nem teremtette meg a feltételeit annak, hogy az Amerikai Egyesült Államok lekerüljön az Oroszországgal szemben barátságtalan országok listájáról – jelentette ki Dmitrij Peszkov. A Kreml szóvivője jelezte: a csúcs eredményeinek konkrét megvalósítására még várni kell. A Moszkvával szemben barátságtalan államoknak az orosz külügyminisztérium által május 14-én közzétett listáján az Amerikai Egyesült Államok és Csehország szerepel.

Peszkov az Oroszországgal szemben Alekszej Navalnij ellenzéki politikus megmérgezése miatt bevezetendő amerikai szankciókkal kapcsolatban azt mondta, hogy azok egy részét törvény írja elő az Amerikai Egyesült Államokban. Ezeket a gazdasági büntetőintézkedéseket a szóvivő szerint nem befolyásolja Joe Biden álláspontja, írta a távirati iroda.

A szóvivő elmondta: függetlenül a genfi csúcs egészében véve pozitív mérlegétől, Moszkva arra számít, hogy Washington folytatni fogja az Oroszország feltartóztatását célzó politikáját. Hozzáfűzte: az orosz fél folytatja a párbeszédet Washingtonnal és európai partnereivel az Északi Áramlat-2 földgázvezeték mielőbbi beindításáról.

Rovatok