Index Vakbarát Hírportál

Még kerékpárra ült a medvetámadás után a székelyföldi gazda

2021. június 22., kedd 07:24 | aznap frissítve

Rátámadt egy kétbocsos anyamedve hétfőn egy férfira a háromszéki Zágonban, írta a kronikaonline.ro. Kiss Ágoston zágoni polgármester elmondta: a falutól néhány kilométerre vannak bekerített telkek, kaszálók, ott támadta meg a saját telkén tevékenykedő gazdát a medve. Az áldozat a fején sérült meg, de el tudott menekülni, és még kerékpárral hazament, riasztotta a mentőket. A sérültet mentővel szállították kórházba, az állapota stabil, műtéti beavatkozásra volt szüksége.

Az elmúlt négy napban immár a harmadik medvetámadás történt Székelyföldön.

Vasárnap a Hargita-hegység lábánál fekvő Kápolnásfaluban, pénteken pedig a Hargita és Maros megye határán fekvő Hidegkúton esett egy-egy férfi medvetámadás áldozatául. Mindkét Hargita megyei áldozatot a csíkszeredai megyei kórházban műtötték meg.

Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter bejelentette: a tárca olyan törvénymódosítást készít elő, amely azonnali beavatkozást tesz lehetővé a medvetámadások esetében. Az RMDSZ-es tárcavezető jelezte: amikor emberéletek forognak veszélyben, azonnal be kell avatkozni.

Rovatok