Index Vakbarát Hírportál

Kigyulladt egy romániai gyermekkórház

2021. június 23., szerda 07:21

Romániában, a lași-i (jászvásári) gyermekkórházban csaptak fel a lángok az esti órákban. Szerencsére egy olyan harmadik emeleti teremben, amelyet épp nem használnak. Biztonsági okokból az épületrészt kiürítették. A friss információk szerint tizenkét gyerek, négy szülő és hét alkalmazottat kellett sürgősen elköltöztetni az intenzív osztályról. A román egészségügyi minisztérium közleménye szerint áldozatok nincsenek – írja a kolozsvári Főtér.

A gyerekkórházhoz vezető utat teljesen lezárták, hat tűzoltóautót és több mentőt is a helyszínre rendeltek. A tűzet rövid időn belül sikerült eloltani, arról viszont egyelőre nincsenek információk, hogy mi okozhatta a szerencsétlenséget a román-moldáv határ közelében fekvő kórházban.

Egy tavalyi felmérés egyébként szerint Románia kórházainak alig 23 százaléka rendelkezik tűzvédelmi engedéllyel. Ez a kórház sem tartozik a tűzvédelmi engedélyes körbe.

Az elmúlt hónapokban Romániában több kórháztűz is tombolt. A Piatra Neamț-i megyei kórházban tíz ember halt meg egy tűzvészben, a bukaresti Matei Balș járványkórházban öten vesztették életüket. De két kolozsvári, egy dési és egy craiovai kórházban is dolguk akadt a tűzoltóknak, igaz, ezek legalább nem végződtek tragédiával.

Rovatok