Index Vakbarát Hírportál

Milliomos lett egy bankhiba miatt, elverte a pénzt, lecsukták

2021. június 26., szombat 08:03

Könnyen jött, könnyen ment – gondolta az az orosz férfi, akinek számlájára bankja tévedésből átutalt 95.2 millió rubelt (mintegy 400 millió forint). Roman Jurkov egy fillért sem adott vissza a pénzintézetnek, inkább elkezdte élni a milliomosok életét. Ez lett a veszte.

Tavaly július elsején Roman Jurkov úgy ébredt fel, mintha egy filmben szerepelne – ezt saját szavaival mondta a Mash nevű lap megkeresésére. Bankja egy szoftverhiba miatt 95.2 millió rubelt utalt a számlájára, ám ő azt gondolta, hogy éjszaka rakott fogadásai jöttek be. Saját bevallása szerint felhívta a bankot, ahol azt mondták neki, minden rendben van.

Az orosz férfi tavaly ősszel elkezdte felélni hirtelen jött millióit: autókat és ingatlanokat vásárolt, luxusutazásokra ment, és közben folyamatosan egyeztetett bankjával. Novemberben aztán zárolták a számláját, majd decemberben letartóztatták. Jurkov továbbra is kitartott amellett, hogy azt hitte, a sportfogadásból származtak a milliók, és a bankja szerit minden rendben volt kezdetben.

A nyomozók szerint Jurkov 220 különböző tranzakciót indított számlájáról azon az éjszakán, amikor bankja tévedésből utalt neki 95.2 millió rubelt. Pénteken megszületett az ítélet: hat év börtönre ítélték különösen nagy mértékben elkövetett lopásért.

Rovatok