Index Vakbarát Hírportál

Elütötték a medvét, visszarohant az erdőbe

2021. június 28., hétfő 07:58

Egy embert kórházba szállítottak hétvégén Erdélyben medvetámadás miatt − írja a Főtér. A lap kiemeli, hogy a környéken naponta akár többször is előfordul, hogy medve támad az emberekre. Az esetekről többen a közösségi médiában számoltak be.

Az egyik esetet Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök osztotta meg. Sepsiszentgyörgy és Sugásfürdő között sebesített meg egy ötvenéves férfit a medve, akit koponya-, mellkasi és felső végtagi sérülésekkel szállítottak a sepsiszentgyörgyi kórházba. A férfit az incidens után meg kellett műteni. A sebész tájékoztatása szerint az állat többször beleharapott az áldozat koponyájába. A férfi halántékcsontja besüllyedt, és feltépte a szemüreget is.

A képviselő egy másik esetről is beszámolt, ami Tusnádfürdőn történt. A medve a település egykori polgármestere, György József ajtaján próbált betörni, ami nem sikerült neki. Az állat végül az ablakon keresztül jutott be, ahol hatalmas pusztítást végzett.

Egy biciklis szintén közösségi oldalán számolt be arról, hogy bodzavirág gyűjtése közben támadt rá egy medve.

A hátizsákomon húznám fel a cipzárt, amikor a szemem sarkából mozgást látok, az erdő bal feléből olyan ügetősebességgel felém rohanó, ordító medvét

− írta a biciklis, aki szerencsére elég gyorsan reagált a történtekre, így sérülések nélkül megúszta az esetet.

Szintén szombaton történt, hogy a Baknya-tetőn, Udvarhely közelében elgázoltak egy medvét. Az esetet jelentették az illetékes hatóságoknak, akik azonnal a helyszínre siettek. A medve a gázolás után felkelt, és ijedten szaladt be az erdőbe.

Korábban az Index már több ízben is beszámolt medvetámadásokról a térségben, ahol egyre többször merészkednek be a vadállatok lakott területekre.

Rovatok