Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter: Senkit nem érdekel, mi a valóság, nyomják a propagandát

2021. június 28., hétfő 21:33

A törvénynek két része van, az első rész a legszigorúbb büntetést szab ki a pedofil bűnözőkkel szemben. A második rész viszont arról rendelkezik, hogy a szülő kizárólagos joga, hogy a 18 év alatti gyermekének a nevelésével kapcsolatos szexuális edukációt elvégezze – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter az ATV Egyenes beszéd című műsorában a pedofiltörvényhez kapcsolódó melegellenes szabályozásról. Beszélt arról is, hogy hetek óta zajlik ez, teljesen függetlenül attól, hogy mi van a törvényben.

Lefordítottuk rengeteg nyelvre, de senkit nem érdekel mi a valóság, nyomják a propagandát

– tette hozzá a külügyminiszter, és megosztotta a nézőkkel saját tapasztalatait is: neki egy 7 és 10 éves fia van, és kikéri magának, hogy bármilyen NGO foglalkozzon a felvilágosításukkal. Azt is mondta, hogy nem tudnak erről normálisan vitázni, mert prekoncepciókból indulnak ki.

Nem jogos, hogy sértve és bántva érzik magukat a homoszexuálisok, a törvény nem csak arról szól

– magyarázta a külügyminiszter. 

Leszögezte azt is, hogy ebből nem fognak engedni, jöhet bárki, vagy éppen fenyegetheti őket bárki bármivel. Arra a kérdésre, hogy sejtették-e, hogy ekkora botrány lesz a törvény módosításából, a külügyminiszter azt mondta, evidencia, hogy minden ilyen döntést hatalmas ellenszélben kell végrehajtani.

Rovatok