Index Vakbarát Hírportál

Uniós képviselők a magyar helyreállítási terv elutasítására kérik az Európai Bizottság vezetőjét

2021. július 1., csütörtök 13:51

Európai képviselők egy csoportja írt levelet Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének – írja a Népszava. Arra szólítják fel a politikust, hogy utasítsa el a magyar gazdaságélénkítési tervet. A dokumentum az Európai Parlament zöldpárti frakciójának kezdeményezésére született, szocialista, liberális, zöldpárti és szélsőbaloldali képviselők írták alá.

A civil társadalom, az Európai Parlament és a többi tagállam egyaránt komoly aggodalmakat fogalmaz meg a magyarországi korrupció és a burjánzó csalás kockázatai miatt, amelyet az igazságszolgáltatás állapota tovább súlyosbít. Az Európai Bizottság nem hagyhatja figyelmen kívül az uniós pénzügyi érdekeket fenyegető kockázatokat csak azért, hogy Magyarország nemzeti tervét minél előbb elfogadhassa

– fogalmaz sajtóközleményben Damian Boeselager német zöldpárti EP-képviselő. A politikus hozzáteszi, hogy ez lenne a legnagyobb egyszeri kifizetés Magyarország számára az Európai Unióhoz való csatlakozása óta.

A hét elején az Újítsuk meg Európát nevű liberális EP frakció négy képviselője fordult hasonló kéréssel az Európai Bizottság elnökéhez.

Rovatok