Index Vakbarát Hírportál

Megszabadulnak a „gyáva kutyáktól” a rendőrök

2021. július 2., péntek 18:19

Egy kínai rendőrakadémia aukcióra bocsátja azokat a kutyákat, amelyek gyávának bizonyultak vagy más okokból kifolyólag nem feleltek meg az elvárásoknak.

Összesen 54 kutyától válnak meg a rendőrök. Az állatok többsége túlságosan félénk volt, de olyan is akad köztük, amely nem volt eléggé fegyelmezett és rosszul teljesítette a kiszabott feladatokat, vagy a testi felépítése nem tette alkalmassá a rendőrségi munkához. 

Az árverést július 7-én tartják, a kutyákat itt a potenciális vevők videón keresztül láthatják majd, és ha eleget ajánlanak érte, akkor még aznap hazavihetik az állatokat. A kutyák többsége német és belga juhászkutya. 

A licit az összes kutyánál 200 kínai jüannál indul, illetve az új gazdáknak vállalniuk kell, hogy nem adják el vagy nem adják be menhelyre az állatokat, hanem halálukig gondozzák őket. 

Ha ahhoz gyávák is, hogy a tolvajokat elkapják, arra még jók lehetnek, hogy a gyerekekkel játsszanak 

– írta egy kommentelő a Weibo nevű kínai mikroblogon.

Az akadémián egyébként korábban is volta már ehhez hasonló  aukciók: idén négy ilyet is tartottak már és összesen 158 kutyát értékesítettek. Átlagosan a kutyák 14 százaléka nem felel meg az elvárásoknak. 

Borítókép: Kínai rendőrök vonulnak fel kutyáikkal 2021. március 8-án Pekingben. Fotó: Kevin Frayer/Getty Images

Rovatok