Index Vakbarát Hírportál

Megdőlt a világrekord: 76 hot dogot falt fel egy férfi

2021. július 5., hétfő 09:25 | aznap frissítve

A tavalyinál eggyel több, összesen 76 hotdogot falt fel Joey Chestnut vasárnap a New York-i Coney Island vidámparkban, és ezzel megdöntötte saját tavalyi világrekordját – írja az MTI.

A 37 éves kaliforniai férfi 10 perc alatt több mint 22 ezer kalóriának megfelelő ételt vitt be a szervezetébe egy hotdog-evő versenyen, amelyet minden évben megrendeznek a július 4-i amerikai nemzeti ünnep alkalmából.

 Chestnut – becenevén: Állkapocs – idén 14. alkalommal nyerte meg az evőversenyt.

Már a verseny első percben 12 hot dogot falt fel, így nem is volt kérdés, hogy ő fog nyerni. 

A második helyezett Geoffrey Esper mindössze 50 hot dogot tudott magába erőltetni, a harmadik helyezett Nick Wehry pedig csak 44-et.

A nők körében Michelle Lesco, egy 37 éves tanárnő győzött, aki 30 hot dogot bírt felfalni, a 31.-nek már csak a háromnegyedét ette meg. Az idei győztes ezzel messze elmaradt a női rekordtól, amelyet Miki Sudo tavaly állított fel, 48,5 hot doggal. Neki az volt a hetedik győzelme, a 35 éves gyorsevő nő azonban idén nem vett részt a versenyen előrehaladott terhessége miatt.

Az idei evőversenyt már közönség előtt tartották, a résztvevőket lelkes szurkolók ezrei biztatták. A pandémia miatt tavaly nézők nélkül tartott versenyen a résztvevők számát is öt-öt főben korlátozták, és a versenyzőket plexifallal választották el egymástól.

A győzteseket 10 ezer dollár pénzjutalommal és egy sárga mustárövvel jutalmazták.

A versenyevést, amely egy 1972-es marketingakcióig nyúlik vissza, az 1916-ban alapított Nathan's Fames gyorsétterem rendezi meg évente. 

Rovatok