Index Vakbarát Hírportál

Tengerbe zuhant az eltűnt repülő

2021. július 6., kedd 08:53 | aznap frissítve

Megtalálták az orosz távol-keleti Kamcsatka-félszigeten eltűnt AN–26-os típusú utasszállító gép roncsait a palanai légikikötőtől 3,8 kilométerre, a tengerben – közölte a rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata kedden dél körül. 

Az MTI beszámolója szerint a mentők terepjárókon a helyszínre tartanak. A tájékoztatás szerint a sötétség beállta és a dagály kezdete nehezíti majd a kutatást és a mentést.

Mint megírtuk, eltűnt egy orosz légitársasághoz tartozó, AN–26-os típusú utasszállító repülőgép 28 emberrel a fedélzetén az Oroszország távol-keleti részén található Kamcsatka félsziget felett – közölte kedden az ország katasztrófavédelmi minisztériuma. Néhány órával később a mentőszolgálat azt  a tájékoztatást adta: a repülőgép a tengerbe zuhanhatott, keresését sötétedésig folytatják.

Értesülések szerint a gép utasai között volt egy építőipari vállalat helyi egységének vezérigazgatója. Korábban Tigil körzet hatóságai azt mondták a közszolgálati hírügynökségnek, hogy főként Palana lakosai voltak az eltűnt gép fedélzetén, mások között a település polgármestere, valamint a helyi közigazgatás három vezető beosztású tisztviselője.

A géppel, amely a régió fővárosából, Petropavlovszk-Kamcsatszkijból a félsziget északi részén fekvő Palana településre tartott, mintegy tíz kilométerre úti céljától, ereszkedés közben vesztette el a kapcsolatot a légiforgalmi irányítás – írja az MTI.

A tájékoztatás szerint helikopteres kutató- és mentőcsapatok tartanak a térségbe. A Kamchatka Aviation Enterprise nevű légitársasághoz tartozó gép fedélzetén 22 utas és hattagú személyzet tartózkodott – derült ki a minisztérium közleményéből. A helyi meteorológiai szolgálat szerint a térségben a gép eltűnésekor felhős volt az időjárás.

A katasztrófavédelem egyik forrása azt mondta: előfordulhat, hogy hibáztak a gép pilótái a rossz látási körülmények között. A személyzet előzőleg nem számolt be semmilyen meghibásodásról. A gép 1982-ben állt forgalomba. Repülési engedélye idén augusztus 30-ig tart – derült ki az elérhető információs forrásokból.

Rovatok