Index Vakbarát Hírportál

Előkerült a pápa, és szót emelt az ingyenes egészségügyi ellátásért

2021. július 11., vasárnap 15:37

Az utóbbi, kórházban töltött napokban ismét láttam mennyire fontos a jó egészségügyi rendszer, amelyhez mindenkinek hozzáférése van, úgy mint Olaszországban és más országokban – fogalmazott improvizált beszédében a katolikus egyházfő a Gemelli kórház teraszán híveinek száza előtt. 

A 84 éves Ferenc pápán múlt hét vasárnap este tervezett műtétet hajtottak végre vastagbélszűkület miatt. A betegség idős embereknél nem ritka, fájdalmat, felfúvódást, gyulladást és elégtelen bélmozgást okozhat.

Az ingyenes, garantáltan jó szolgáltatást nyújtó egészségügy értékes dolog, és nem szabad veszni hagyni. Fenn kell tartani, és mindenkinek el kell mellette köteleződnie. Mert mindenkinek szüksége van rá...

– mondta. Ferenc pápa mellett több, a kórházban ápolt gyermek is megjelent. A katolikus egyházfő ennek kapcsán megállapította, szívbemarkoló kérdés, hogy miért kell a gyermekeknek szenvedniük. 

Egyúttal bírálta az egyházi kórházak vezetőit, akik szerinte rögtön a bezáráson gondolkodnak, ha az intézmény anyagi nehézségekbe ütközik. 

Egyházi hivatásotok nem a pénzcsinálásról, hanem a szolgálatról szól, a szolgálat pedig ingyenes 

– szögezte le a pápa.

Rovatok