Index Vakbarát Hírportál

Lefestették Négyfalu magyar helységnévtábláit

2021. július 13., kedd 10:51

Július 1-jén kihelyezett magyar helységnévtáblákat festettek le a Brassó megyei Négyfaluban − írja a Krónika. A hírt a helyi alpolgármester, Géczi Gellért osztotta meg közösségi oldalán.

Elszomorító tény az, hogy egyesek elképzelésében van még hely ilyen jellegű meggondolatlan gesztusoknak, melynek célja nem más, csak hogy aláássa a nemzetek közötti békés együttélést, az egymás iránti tiszteletet, megértést, toleranciát

− írta a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusa. Géczi Gellért a Transindexnek elmondta: a bűncselekmény hétvégén történhetett. A polgármesteri hivatal feljelentést tesz az ügyben.

A helységnévtáblák kihelyezése után közösségi oldalán azt írta: a térségben mindig nagyon fontosak voltak a kétnyelvű feliratok. Ez nemcsak azért lényeges, mert a törvény előírja ezt a jogot, hanem azért is, mert az ilyen jellegű kezdeményezések a vidékünkre jellemző multikulturalitásnak, jó együttélésnek a jelei, és persze nem utolsósorban egy ilyen kezdeményezés az itt élő erős magyar közösségről is tanúskodik − tette hozzá a politikus.

Rovatok